Om oss

Echoes of the north är ett företag som erbjuder häst - och hundspannsäventyr.

Vi som driver företaget heter Pasi och Sara Kanerva.

Vi bor i Rönnfors med våra pojkar Noah, Isak, Elia och Joel.

Pasi

Sara

Pasi är utbildad naturguide och fordonsmekaniker. Han har bl a jobbat som släpvagnsmontör, undertaksmontör i Sverige och Norge, med leverans och som montör av möbler, skogsröjning, telefonförsäljare, operatör på Hedlunda industri AB, behandlare på Vildmarkens HVB, m.m.

Pasi har kört hundspann i 25 år. Han blev Sweden Cup mästare 1999 och har tävlat i både medel— och långdistans. Förutom att träna hundar och tävla så kör han hundspannsturer med turister från alla möjliga länder.

Tillsammans med Sara har han drivit företag i flera ar och förutom att köra hundspann har han även hjälpt till med olika slags hästaktiviteter.

Pasi och Sara har varit familjehem i några år och tagit hand om barn och ungdomar.

Sara är utbildad TREC domare, domarsekreterare, skidlärare, har grönt kort i hundspannskörning, har gått en tappskokurs m.m. Hon har bl a jobbat som idrottslärare, lärarvikarie, personlig assistent inom särskolan, avbytare i ladugård, naturguide m.m.

Hon har även jobbat med turridning på islandshästar, ridläger, handikappridning, köruppdrag med häst och vagn, ridturer för barn i alla åldrar m.m.

Sara har tävlat islandshästarna på islandshästtävlingar i bl a tölt och fyrgäng. Hon har tävlat de andra hästarna i körning. Bade enbet, par och fyrspann!

Hon har jobbat som stallskötare 1/2 är på Irland och 1/2 år i England.

Sara var med om en olycka i september 2010 och sedan dess kan vi tyvärr inte erbjuda lika många aktiviteter som förut.